Cum Mai Facem Și Noi De-o Lingură De Ciorbă - Daedalus

Pe 19 Noiembrie 2020 primeam o invitație pe email de la a mea consoartă, să mă înscriu pe site-ul de chestionare online Daedalus. Ca și de prima șpârlă de făcut un ban cinstit, tot de la ea am aflat și de a doua.

chestionare online image
ciorbă de bife

Disclaimer: ceea ce aflați în acest articol este doar o părere personală și nu reprezintă sfaturi financiare, legale, medicale, sau de oricare altă natură. Orice decizie luați după citirea acestui articol v-o asumați ca fiind proprie, iar eu nu sunt răspunzător pentru orice eventuale pierderi sau câștiguri.

Să revenim! Ideea e foarte simplă: pentru fiecare sondaj completat, vei primi un număr de puncte, în funcție de lungimea și dificultatea chestionarului. Fiecare 100 de puncte valorează 1 Euro, iar atunci când vei acumula minim 1000 de puncte le vei putea transforma în bani.

Eu unul am stat să se facă fix un an de când am început să completez chestionare și uite că am ajuns la fericita sumă de 4450 de puncte, adică 44.5 Euro. Adică 220 Romanian Leu, dacă mă iau după ce zice Goagăl.

Sigur, veți spune, 200 lei nu sunt mare lucru, și-a mai durat și-un an de zile să-i fac. Într-adevăr, dar luând în considerare că efortul pe care l-am depus a fost minim, consider că merită. Nu cred că am petrecut anul ăsta mai mult de 3 ore pentru completarea tuturor chestionarelor pe care le-am primit.

De fapt, mai mult n-am făcut chestionare pentru că de cele mai multe ori nu m-am încadrat pentru ele (se căuta alt demografic, sex, preferințe, tip de consumator, etc), dar tot primești puncte pentru faptul că ai încercat să-l completezi. Aș spune că undeva între 60-80% dintre chestionarele primite nu le-am dus la capăt pentru că nu eram potrivit studiului respectiv.

Dacă mă iau după istoricul din aplicația Daedalus aflu că am completat undeva în jur de 90 de chestionare în perioada asta de un an. Au predominat ca și subiecte: alcool, tutun, bere, țigări, dar și alternative (electronice), băuturi, shopping online, servicii de telefonie/internet, testări de reclamă, șamd.

Că tot veni vorba, mai sunt și extrem de rarele chestionare la care trebuie să te uiți la o reclamă, iar ei vor să te filmeze ca să-ți vadă reacția. Eu n-am avut o problemă cu asta, doar că a trebuit să folosesc laptop-ul pentru că la desktop n-am cameră web. La una dintre ele am făcut 150 puncte; adică 1,5 euro în 20 minute (ăsta a fost și cel mai lung chestionar pe care l-am făcut vreodată).

Foarte important de notat este și faptul că, deși am dus la capăt foarte puține chestionare, am încercat să le pornesc pe toate, iar asta m-a băgat în ceea ce ei numesc Clubul Respondenților Gold. Adicătelea, benefiez de câteva... beneficii, cea mai relevantă fiind aceea că la fiecare retragere a banilor voi primi un bonus de 10% în plus peste valoarea banilor retrași.

Ca să te califici pentru acest "club", regulamentul spune că cei din Gold trebuie "să răspundă la minim 50% din[tre] chestionarele primite și să aibă un minim de 5 chestionare completate în anul precedent". 2020 în cazul meu. Așa că mi-am dus la 48 Euro (238 RON) câștigul pe un an. În 3 ore, aproximativ, cu totul.

Știu că e puțin, dar hai s-o vedem altfel. La cinema Independența în Târgoviște un bilet costă 20 RON (cel puțin în momentul de față). Cu banii ăștia pot vedea 12 filme pe an. Parcă sună altfel așa, nu?

Pe final, mai am de povestit câteva lecții pe care le-am învățat pe calea cea grea în lucrul cu Daedalus:

1. Întotdeauna dacă ai deschis link-ul din email, du chestionarul la capăt - dacă ai închis fereastra s-a terminat, nu vei mai putea relua de unde ai rămas, sau lua de la capăt.

2. E bine să citești ce scrie în email înainte să dai click pentru a deschide studiul; mai apar uneori anumite situații noi - chestionarul în cauză trebuie completat doar de pe mobil sau doar de pe desktop sau ai nevoie de cameră web.

3. Fii cu ochii pe inbox pentru ca să poți răspunde imediat cum intră - am ratat multicele chestionare datorită faptului că am încercat să le completez când studiul deja se încheiase, sau fuseseră primite suficiente răspunsuri de la respondenți.

4. Nu te speria atunci când website-ul daedalusonline.eu se încarcă greu atunci când dorești să intri în cont să-ți verifici câștigurile, sau că nu va mergea deloc uneori când vrei să te loghezi. E de la ei...

5. Am făcut cererea de plată pe 1 Decembrie, crezând că o să-i primesc în câteva zile. Când am văzut că nu primesc banii i-am contactat și mi-au răspuns cu "Conversia punctelor în bani este efectuată în prima jumătate a fiecărei luni, pentru toate persoanele care au solicitat acest lucru în luna anterioară. Astfel încât cererea dumneavoastră de plată a fost înregistrată în luna Decembrie, plata se va efectua în jurul datei de 15 Ianuarie." Deci... ați înțeles ideea.

6. Jurnalul de consum e ceva care-ți poate aduce încă 8 Euro, dar ori n-am știut eu cum să fac să dureze mai puțin, ori chiar durează prea mult și nu are rost să petreci timp notând atâtea chestii repetitive, când scopul este să faci un ban rapid și-apoi să-ți vezi de treabă... L-am făcut o dată pentru că, știi cum se zice, dacă intri-n horă... dar ulterioarele invitații le-am ignorat.

7. Trebuie întotdeauna să răspunzi sincer la orice întrebare. Singura excepție o face veșnica și nelipsita "Lucrați dumneavoastră personal (sau persoane apropiate) într-unul dintre următoarele domenii?", urmată de o listă de domenii legate de PR, Publicitate, Cercetare de piață, șamd. Înțeleg că dacă lucrez la Loteria Română n-am voie să joc la Loto, dar dacă lucrez în cercetare de piață atunci părerea mea despre berea nefiltrată cumva nu mai e valabilă? De ce?

Dacă te interesează să câștigi un mărunțis în plus, te invit să-ți faci cont aici.
Previous Post Next Post