Double World sau Zheng tu Review Film

Ajutați de un clip video care recomanda niște adiții Netflix sub o listă intitulată 'bijuterii ascunse', dar și porniți pe arte marțiale datorită vizionării a prea mult Kung Fu Panda în ultima vreme, am decis alături de parteneră că Double World merită o șansă. Zheng tu (2020), pe numele său chinezesc, ne-a captivat din prima datorită producției reușite.


Și a reușit să ne mențină distrați pentru că totul este realizat cu bun simț în pelicula asta asiatică: costume, locații, arhitectură, lupte, arme, efectele CGI; toate contribuie la recomandarea de față pentru că e hrănitor să mai studiezi un pic și altă nație decât cea americană.

Nație chinezească care e pornită în mai toate filmele pe răzbunare. Cam despre asta e vorba pe partea dramatică a filmului, dar nu o răzbunare singulară, ci întreaga echipă care se formează, și o puteți vedea în poster, are ceva de împărțit cu altcineva.

Amintind foarte mult de jocuri video (Monster Hunter) în primul rând datorită excesului de CGI și a unei săbii de dimensiuni cât China, dar și datorită felului în care se desfășoară evenimentele și cum se leagă și comportă interacțiunea dintre protagoniști, Zheng tu ne-a distrat tocmai pentru că face o ciorbă bună cu toate elementele astea și cu restul, spre surprinderea celor care știu că de obicei în jocuri video de multe ori se dă fail cel puțin cu unul dintre elemente; cel mai adesea povestea sau antagonistul.

Nu e cazul aici. Antagonistul e credibil, chiar are un plan logic și bine pus la punct, nu e un retardat. Și cele 4 personaje principale chiar au o motivație și nu sunt acolo doar pentru a umple diversitatea etnică. Au un plan, o poveste, au putere, chiar și femeile. Ce vrăjitorie...

Ce a fost un pic ciudat pentru mine personal este că filmul m-a făcut să cred că se joacă între comic și dramă, dar neducându-se prea departe în vreuna dintre direcții. A doua jumătate în schimb s-a dus foarte mult în dramă chinezească, cu lacrimi de crocobaur și chestii. Poate e doar problema mea că am crezut că are un stil precum The New Legends of Monkey (2018-), super fun serial apropo; dar neînțelegerea a venit din faptul că filmul este în mandarină, și e mult mai greu să înțelegi tonul filmului sau al replicilor și personajelor. Pentru cei dintre voi care vorbiți chineză simplificată asta nu va fi o problemă.

Ce mi-a displăcut cu adevărat au fost fazele cu dragonul și uriașul scorpion care nu prea au avut legătură cu nimic, au fost forțate în film doar pentru a bifa mai mult CGI impresionant. Dacă ar fi dat un sens acestor elemente disparate de întreg nu ar fi fost o problemă; altfel, rămân a fi doar două faze de acțiune, intense, dar fără noimă.

Recomand Double World pentru scenele de aventură și acțiune marțială foarte reușite, cu excepții care sparg norma înspre inedit - cea cu arena pe lanțuri e reprezentativă și filmul merită văzut doar pentru asta. Diferit, inedit, și chinezesc, lui Zheng tu trebuie să-i acorzi cel puțin un trailer.
Previous Post Next Post