Reacții la Game of Thrones Sezon 7 Episod 7

Mă lamentam în precedenta că Bran e degeaba și că dialogul și politicile complexe au părăsit serialul de mult. Uite că ultimul episod a contrazis. Nu doar pentru că a fost plin de suspans și schimbări de direcție, dar mai ales pentru că -


1. Bran nu e degeaba!

Producătorii au reușit să mă surprindă cu deznodământul personajului Degețel care, așa cum scriam în articolul episodului 6, bănuiam că în ultimul va muri. Cu toate astea am fost și eu la fel de surprins când Sanda ne-a făcut cunoscut adevăratul lor plan. Pentru că aparenta lipsă de implicare a lui Bran a fost doar un truc al producătorilor care ne-au jucat. Ba chiar ne-au făcut să credem că pumnalul a rămas la Salsa - detaliu care a construit și mai bine iluzia că poate Arya va fi cea omorâtă.

2. Arena Dragonilor

Ce poți să zici aici? Toată lumea s-a întalnit cu toată lumea și a fost mega-epic. Chiar și Cleganebowl a primit o mică-mare confirmare. Dar cel mai important e că producătorii ne-au jucat iar cu întorsăturile și planurile lui Cersei, readucând în serial chestiile care l-au consacrat. Chestii ca ce dracu' i-a promis Tyrion lui Cersei? Dar și teme mai profunde cum ar fi care sunt consecințele loialității? Păi, una ar fi că Dyneros s-a udat și mai rău văzând loialiatea lui Ion Zăpadă.

3. N-ai sânge-n...

Și pentru prima oară în istoria bărbaților fără, asta îl ajută pe Theon să câștige. Mă aventurez să formulez că sezonul 8 va începe cu încercarea lui de a o salva pe Yara.

4. Era nepotăsu băăăă...

Cu noile informații de la Sambine, Bran intră în spațiu-timp și află că Gion e de fapt nepotul lui Calisi. Cum în scena imediat următoare se întâmplă sexy-time între aceștia de ce nimănui nu i se pare ciudat? Mătușă + nepot?! Or există filme porno cu asta? Nu pleca pe Google! Am căutat eu. Există. Oare de ce mă miră?

5. It's all about cocks

Caleeși a vrut dovadă că vine iarna și a primit 6 inci de Zăpadă...

6. Ice Ice Baby

Oamenii de știință au descoperit a cincea formă a materiei, gheața fierbinte, cu ajutorul căreia Regele Nopții dărâmă în sfârșit marele zid chinezesc. (Trump s-a cutremurat)

7. Ani mai târziu

Serialul Urzeala Tronurilor a început în urmă cu 7 ani și încă din primul episod am fost amenințați că vine iarna. Uite că 7 ierni mai târziu chiar a fucking venit, finally!

Mulți ne-am plâns că sezonul ăsta s-a mișcat prea repede și nu a avut așa multă substanță. Deși în mare parte previzibil, excepția fiind episodul 7, eu unul îmi retrag plângerea: fiind la final nu prea mai avea rost să ne înece în expozițiuni și prezentări (rolul primelor 2 sezoane), dar nici în conflict și dezvoltare de poveste și personaje (sezoanele 3-6) pentru că acum ne aflăm în "climax" (Bron are dreptate, chiar e vorba despre sex tot timpul) și acțiunea trebuie să se întâmple rapid, fără să se piardă timpul cu detalii. 

Dacă l-am vedea pe Gendry cum aleargă timp de câteva zile până ar ajunge la cetate s-ar pierde tot crescendo-ul excitației de sfârșit, povestea devenind prea greoaie ca să mai fie satisfăcătoare și antrenantă.

Așa că acum înțeleg și mai bine de ce sezonul 8 va avea la rândul lui și mai puține episoade ca cele dinainte - Finalul se apropie.
Previous Post Next Post