Ce să faci cu viața ta acum că s-a terminat Game of Thrones

S-a terminat cu nebunia Game of Thrones și nu știi ce să faci cu viața ta în continuare? I got you covered! Până la anul când o să ne bucurăm pentru ultima oară de revederea cu Daenerys și Jon Snow ai putea -
  • să faci ceva cu adevărat benefic pentru viața ta, folosindu-ți timpul eficient
  • să înveți și dezvolți o nouă abilitate (programare, pictură) ce te atrage pe tine
  • să începi un program de sport regulat și dietă sănătoasă
  • să cunoști mai mulți oameni și să comunici mai mult cu cei pe care-i știi deja
  • să-ți studiezi propria minte, infinită în capacități și profunzime
  • să citești cărți de dezvoltare personală/spirituală și să aplici și testezi ideile
  • să ajuți oamenii din proximitatea ta, chiar și pe cei pe care nu-i cunoști
  • să fi un om mai bun, mai iubitor, mai zâmbitor și mai înțelegător în fiecare zi
Ce să faci cu viața ta?
Hmm! What to do?

Sau dacă n-ai timp de toate aceste căcaturi, te poți uita la următoarele seriale medievale absolut fucking incredibile, care vor face să treacă timpul mai repede.

Rome (2005-2007) 


Un serial istoric fantastic a cărui acțiune are loc în perioada Romanilor (duh!). Scurt, intens, și jucat ex-cep-ți-o-nal, Rome reușește să picteze un tablou complet și complex al acelor vremuri datorită dedicației incredibile cu care a fost creat. În părerea mea umilă, mai bun ca Game of Thrones (nu mă înjurați!) și poate una dintre cele mai bune piese de film/actorie create vreodată. Format din 2 sezoane totalizând (doar) 22 episoade, ar fi un mare păcat să nu-l bifați înaintea oricărui alt serial, mai ales că în nicio altă peliculă nu ve-ți avea ocazia de a o vedea pe Cleopatra rupând bongu'. Nota 11.


Spartacus: Blood and Sand (2010-2013)


Având loc tot în perioada romanilor, dar fiind ceva mai sângeros (a se citi cel mai vreodată), seria Spartacus mi-a adus o mare satisfacție când am descoperit-o pentru că în sfârșit într-un film au arătat totul pe față, nervozat fiind de serialele copilăriei (Xena, Hercule) în care personajul principal dădea un șut în cur și mureau 16 soldați. De sâni nu mai zic; o dată n-au arătat și ei unul întreg! Apropo, joacă și Xena în serialul ăsta. Și ce bine joacă! Un film extrem de brutal, e vorba de gladiatori totuși (deși nu face rabat nici la poveste și dialog) serialul nu e de recomandat celor care stau prost cu psihicul, dar nici celor prea pudici, scenele extrem de grafice reușind să ridice arta războiului și arta amorului la rang de... artă. Că e vorba de membre tăiate sau de țâțe, buci, sau penisuri totul se bălăngăne cum n-ai văzut nici în filmele porno pe care le ții la seed "pentru rație" pe FileList, concurând serios cu ceea ce apare pe site-urile de adulți. Nota 10.

P.S. Vezi și Spartacus: Gods of the Arena (2011) care este un prequel de un sezon.

Vikings (2013-2020)


Cel mai adesea istoric, Vikings este un serial grozav din toate punctele de vedere, iar sezonul său 4, prelungit cu 10 episoade față de celelalte, tocmai ce s-a terminat. Lăudat pentru cinematografia și producția superbă marca History Channel, dar și actorii talentați, serialul urmărește peripețiile vikingilor din perioada lor de început și anume măcelul și festinul, ambele realizate cu talent. Cum sezonul 5 începe anul ăsta la sfârșitul lui noiembrie, ar fi o idee bună să-l începi curând. Ca și Spartacus, de nerecomandat celor slabi de înger. Nota 10 și o mențiune specială pentru personajul principal Ragnar jucat sublim de Travis Fimmel.


Marco Polo (2014-2016)


Un serial istoric marca Netflix, Marco Polo urmărește aventurile celebrului explorator aflat la curtea împăratului mongol Kublai Khan și captează perfect perioada medievală din China/Mongolia. Politică, iubire, război. Și arte marțiale! Uau! Ce coregrafii! Scurt (2 sezoane) și nu așa complex ca mai sus menționatele, dar o plăcere să-l privești, calitatea producției și-a luptelor fiind de top. Nota 9.

P.S. Vezi și prequel-ul Marco Polo: Hundred Eyes, care explică originea misterios-ului personaj budist.

The Borgias (2011-2013)


Despre ăsta-mi amintesc că am văzut jumătate din primul sezon, iar apoi l-am uitat pentru că m-am apucat de Urzeala Tronurilor. Jucat superb (Jeremy Irons!) și cu producție bestială, serialul urmărește evoluția familiei Borgias (inspirată din realitate) în acapararea puterii în Italia renascentistă. Cred că o să revin cu interes la el curând. Îi dau nota 8, dar rămâne de văzut. Hihihi

P.S. L-am terminat și p-ăsta și da e un serial foarte bun și care merită văzut.

The Last Kingdom (2015-2022)


Încă în desfășurare și ajuns la sezonul 4, cu cinci-ul urmând să apară în 2021, The Last Kingdom face parte din categoria celor care nu te dau pe spate, dar satisfac nevoia de acțiune și intrigă medievală. The Last Kingdom amintește de serialul cu vikingii datorită situării temporale, dar are o identitate distinctă și parcă mai clar (și strict) ancorată în istorie față de mai sus menționatul, și un personal central "născut saxon, dar crescut de vikingi" care oferă ore bune de entertaiment atunci când serialele de top au fost epuizate.

Nu, ăla nu e Johnny Depp, nici măcar Johnny Deep.

Black Sails (2014-2017)


Și cu această ultimă recomandare ne îndepărtăm un pic de țărm, pentru că aici e vorba de... pirați! Unii l-au lăudat ca fiind Game of Thrones în Caraibe (pentru politică și dialog), iar alții ca Spartacus pe mare pentru partea de fu-ulgere, fulgere sunt în largul mării, furtuni, alea alea. Ahem! Văzând acest serial mirific pot să confirm, dar și să infirm cele de mai sus. În primul rând pentru că e adevărat că excelează la dialog, poveste, politică, întâmplări, răsturnări, imagine, culori, poveste, dialog, scenariu, personaje, costume, producție; am menționat dialog, scenariu, cinematografie? Și în al doilea rând (asta e infirmarea) pentru că e mai bun ca oricare alt serial menționat în acest articol sau oriunde ai vrea tu; nefiind drept să comparăm această capodoperă de puțini știută cu altele, ci invers ar fi corect procesul. Un serial tulburător de bun, poate chiar cel mai bun vreodată și singurul văzut de două ori de către moi.

Abia aștept să-l piratez din nou.

Următoarele seriale (încă) nu le-am văzut, dar le recomand oricum pentru că par foarte-foarte șmechere:

Medici: Masters of Florence (2016-2019)


Da, ăla e Richard Madden, actorul care l-a jucat pe răposatul Robb Stark.

Merlin (2008-2012)


Îl văzui și eu între timp, dar citez un prieten pretențios: "mai copilăros, dar bun".

Da Vinci's Demons (2013-2015)


Câțiva amici l-au vizionat și, zic ei, e tare.

În concluzie

Dacă nimic nu se compară cu serialul Urzeala Tronurilor atunci te invit să citești cărțile, care sunt atât de multe și de lungi că s-ar putea să nu-ți ajungă cele 12 luni rămase până la sezonul 8. Poți comanda primul volum de aici, sau întreaga serie de 5 cărți aici. Sau, dacă preferi (ca mine) engleza atunci ia-l așa cum l-a scris tata lui, de aici primul volum în engleză sau de aici toată seria în engleză.
Previous Post Next Post