Reacții la Game of Thrones Sezon 7 Episod 1

Pentru c-a-nceput nebunia Game of Thrones am zis să vă povestesc, dragii moșului, ce păreri am avut despre primul episod al sezonului 7. Într-un stil mai casual și pe alocuri vulgar, am scris mai jos reacțiile mele de moment, transcrise scenă-cu-scenă. Nu este un review propriu-zis deci să-mi iertați eventualele greșeli (intenționate) de gramatică. Așa că -


     1. Arya

Holy Shit! Cum a început sezonul ăsta! Scenă epică deși foarte previzibilă. O meritau nenorociții!

     2. Sansa și Jon

Sansa a "văzut multe" și-acum vrea să omoare tot ce prinde. Jon e etic și moral. Sansa insistă. Jon e și mai etic și moral. Jon câștigă. Bun. Sansa și Jon se plimbă și vorbesc pe lângă pereții cetății, fix precum părinții lor in sezonul 1 iar Jon primește o scrisoare în aceeași manieră și venită de la aceeași capitală, la fel cum a pățit și Ned. Scena asta este intenționat simetrică cu aia ca să ne arate că cei doi au devenit, într-un fel, părinții lor. Sper să nu și-o și tragă! Yuck!

     3. Jaime și Cersei

Ultima oară când l-am văzut pe Jaime ajungea în King's Landing și realiza ce genocid înfăptuise soră-sa și părea destul de tulburat de asta pentru că gen, el îl omorâse pe Regele Nebun tocmai ca să evite astfel de genociduri. Acum stă și îi ascultă lu' asta (în continuare) planurile machiavelice?!? Parcă-și dezvoltase și el o conștiință, ceva. A, nu?! OK. Euron Greyjoy, tocmai venit de la un concert rock, vine și face câteva glumițe bune și subtile. Nimeni nu râde...

     4. Samwell Tarly

*VISÂND* O! ce viață minunată pe capul lui Sam, ce minunată e citadela, și uită-te la toate minunatale astea cărți. Îl invidiez așa de t-WHAT THE FUCK! SHIT! PESTE TOT SHIT!! (excelentă editarea video a secvenței!)

     5. Littlefinger vrea să fingărească pe Sansa

Dar primește cel mai tare burn+friendzone din istoria lor combinată și pleacă cu degetu-ntre picioare...

     6.  Arya și cei 8 soldați (sună a film porno subtitlul ăsta, știu)

Ed Sheeran a fost adus pentru scena asta pentru că Maisie Williams e mare fană a lui. Așa am citit ulterior și-așa o fi! Arya îi aproape omoară pe cei opt Lannisteri, dar pentru că și ei sunt tot oameni nu mai face asta. Ce bine! Vă dați seama ce scandal ieșea dacă-l omorau pe Ed Sheeran?!

     7. Sandor Clegane, Thoros of Myr, Beric Dondarrion

WOW! Cei mai epici luptători, cu cele mai epice nume, sunt cei mai epici în cea mai epică secvență a episodului. Sandor Clegane își amintește de trecut și apoi îl îngroapă. Realizează că avea dreptate... (Apropo, Myr se pronunță maiăr - acum recitește subtitlul 7 ca să vezi ce frumos sună, parcă te unge pe suflet, nu alta!)

     8. Cea mai diversificată etnic echipă *SOSEȘTE*

Khaleesi, în sfârcșit, ajunge acasă! Acasă = acel loc care niciunul dintre prietenii tăi nu știu că se numește Dragonstone. Este castelul dăruit lui Stannis Baratheon de către frasu' Robert după ce l-au dat jos pe Aerys, și reședința casei Targaryen. Daenarys își plimbă mâna pe masa de război - sper că nu pe-acolo pe unde a babardit-o Stannis pe Melisandre!

     Concluzie

Nu știu de voi dar mie mi-a plăcut începutul și am de gând să-l revăd, mai ales că, spre deosebire de alte prim-episoade, nu doar a pregătit terenul pentru ce urmează, a și mișcat ceva mai mult; iar scenele au fost extrem de bine filmate, preferata mea fiind cea cu trio-ul fantastic Sandor, Thoros și Beric - abia aștept să-i văd în acțiune în următoarele episode!

Dar cel mai mult mi-a plăcut o chestie subtilă pe care am observat-o mai târziu și anume cum în ultima scenă, cea cu Daenerys, nu există nici o linie de dialog până în ultima clipă, fapt care nu doar creează atmosfera necesară pentru întoarcerea ei acasă, ci totodată evidențiază liniștea dinaintea furtunii. (Daenerys Storm-born - în timpul nașterii ei fiind o mare furtună).

Pentru că acum a început cu adevărat joaca de-a tronurile, cu toți actorii principali ai acestui răzbel aflați pe același continent pentru prima oară, așteptând (fără să știe) furtuna numită Daenarys care, într-un mod cât se poate de epic, îi spune lui Tyrion: 'Shall we begin?'.

Citește și reacții la episodul 2.
Previous Post Next Post